torsdag 27 februari 2014

Lovely spring!

I spent my day off enjoying the beautiful weather. Spring is in the air and I actually saw a blue anemone, lovely isn't it?
I made this card today, having two challenges in mind:
*Daring Cardmakers: Old but not forgotten (I found one of my first crafting gadget my husband gave me, a corrugated paper machine)
*Less is More week 160 : Recipe Metal
Thanks for visiting my blog!/Jenny

söndag 23 februari 2014

Bidrag nr 4

Alcazar kan man verkligen lita på när det gäller glitter, glamour och käcka schlagerdängor(?). Jag tog fasta på glittret i min schlagerutmaning och skapade ett enkelt grattiskort. När jag använder papper, eller foam i det här fallet, med så mycket glitter, tycker jag att det kan vara svårt att få det snyggt, glittret försvinner lätt om det blir för rörigt i layouten. Därför har jag en vit embossad bakgrund till allt glitter. Gitarrdiesen är väl ett måste för en musiklärare?

 Nu tar jag ett litet uppehåll i mitt schlagerpysslande, andra chansen brukar ju inte bjuda på några överraskningar. Jag återkommer om två veckor när vi vet vinnarlåten. Ha det!/Jenny

torsdag 20 februari 2014

Birthday boy

Today is my dad's birthday so this week challenge at "Less is More" is perfect- the theme is masculine.

Happy birthday dad! /Jenny

söndag 16 februari 2014

Bidrag nr 3

Den här veckan fastnade jag för Ace Wilders bidrag "Busy doin' nothin'". 
Dalmatinern på bilden är vår egna sötnos Nadia (är inte alls partisk...), som rätt ofta får agera fotomodell. Det här är dock första gången jag använder henne på ett kort på det här viset. Fotot på henne är redigerat i en app som heter Photo Studio och det är utskrivet på ett fint strukturerat cardstock.
Håll i hatten!/ Jenny

måndag 10 februari 2014

DCM february colour challenge

Today I'm happy to use my latest free gift from Kaisercraft (I got them when I bought a magazine). Both the papers and the toppers are adorable and they were ideal to use in this week challenge at Daring Cardmakers where the colours to work with is "soft grey and warm yellows and oranges".
Looking out my window I realized that spring is yet far, far away.... Ah well, luckily crafting helps to bring in some warmth anyhow... /Jenny

söndag 9 februari 2014

"Less is more" #158

It's one layer week at "Less is more" and the theme is "anything goes". I used some of my nautical stamps to match this theme and then I coloured it with my watercolour pencils.


The words means islets and rocks, at least according to google translate;)

To make the water "wet", I glazed it with some crystal 3D glaze.












Thanks for stopping by/ Jenny

Bidrag nr 2

Det har hittills varit alldeles för lite glitter i årets melodifestival, det ska ju vara ett överflöd av sånt i de här sammanhangen tycker jag. I schlagerutmaningen den här veckan fastnade jag dock för Martin Stenmarcks outfit, svart glittertröja och skotskrutiga byxor. Jag blev riktigt nöjd med resultatet, det är inte varje dag man gör en punkrockerälva:)
 Jag hade inget skotskrutigt papper så jag skrev ut papper istället. Jag fick förstärka rutmönstret med en vit penna för det blev lite för suddigt. Sen stämplade jag kjolen på det rutiga pappret och klippte ut den. När jag satte fast kjolen så vek jag upp ändarna på kjolen för en 3D-effekt. De mörkgrå silverpearlsen tycker jag ger en känsla av nitar, I like!




Tröjan och skorna embossade jag med ett glitterpulver. Vingarna fick sig en touch av blått glitterlim.









Nu ska jag ha lite sportlov, men med tanke på vädret blir det förhoppningsvis en hel del tid vid pysselbordet, ha det så gott/ Jenny

Thanks for stopping by, I'm entering challenge #70-fantasy, at Deep Ocean Challenge Blog / Jenny

torsdag 6 februari 2014

Inspiration, where art thou?

I was lacking inspiration today, but I forced myself to totally ignore that. I felt a lot better when I received my new die from memory box, "meadow bird", and started my cardmaking, hoping that I just would pour out some sensational creations. Well I was wrong... Finally, this is what I made today:
And these are the challenges I'm entering:

/Jenny

söndag 2 februari 2014

Bidrag nr 1

Hm... Jag börjar schlagerutmaningen på ett mindre glammigt och glittrigt sätt än jag trott, men låten som fastnade och som jag fortfarande kommer ihåg till viss del är Linus Svennings "Bröder". Erkänn, visst kan du också sjunga lite på refrängen? Kära bröder, kära, kära brö-öder....
Iaf blev jag inspirerad av både låt och artist, jag tänkte tatueringar och förlust, och så här gjorde jag:

  Först stämplade jag rosorna och stjälkarna på vit vellum





Sen färglade jag på en cardstock i samma storlek där jag också stämplade orden. Kanterna chalkade jag för en "suddig" look.




Till sist monterade jag ihop de två arken med öljetter. För lite struktur på ytan trädde jag en rosa ståltråd igenom öljetterna. Resultatet ser ni till vänster:)










När jag var klar så funderade jag på när det skulle passa att ge bort ett sådant här kort? Jag vet inte riktigt.../Jenny



lördag 1 februari 2014

The Colours of the rainbow...

...so pretty in the sky...and are also this weeks challenge at Less is more . 
So this is what I made: 
I regretted stamping after embossing, it got quite messy, but I had to finish what I started:) 
Anyway I think the stamp itself is very suitable for this theme...